Zumba is een combinatie van aerobics en Latijns-Amerikaanse dans zoals de salsa, de merengue en de samba. Zumba is een ideale work-out om op een leuke manier af te vallen en daarbij ook spieren te verstevigen. Tijdens de zumba les krijg je een goede controle over je buik-rug en beenspieren. Je onderlichaam krijgt een complete work-out. De bewegingen die je tijdens zumba met je armen maakt zorgen ook voor versteviging van die spieren. Hard werken en plezier worden tijdens zumba gecombineerd.

Door de swingende dansbewegingen tijdens zumba met je middel, benen en armen wordt de coördinatie tussen die verschillende spiergroepen verbeterd. De zumba les bij Ladies Gym Vlaardingen wordt afgesloten met een rustige cool-down met rek-en strekoefeningen waardoor je flexibiliteit beter wordt. Zumba is evenals andere work-outs ook geschikt om te ontspannen. Je bent zo met de zumba les bezig dat je je aandacht nergens anders op kunt richten. Ontspanning door inspanning.

Iedereen kan met zumba mee doen. De pasjes worden uitgelegd en zijn goed te volgen. Naarmate je oefent ga je de pasjes en combinaties ook beter kennen en herkennen. Je kunt gewone sportkleding aantrekken en sport-of aerobicschoenen aantrekken. Hardloopschoenen zijn vanwege het profiel niet geschikt voor zumba. Ook zijn deze gemaakt voor voorwaartse bewegingen terwijl je bij zumba allerlei kanten op beweegt. Neem ook een handdoek en water of sportdrank mee. Er wordt echt veel gezweten! Zumba bij Ladies Gym Vlaardingen wordt gegeven op maandag 19.15 uur.