step aerobic

Ladies Gym biedt steplessen aan, ook wel stepshape, bodystep of gewoon steps genoemd. Sinds de jaren 80 is step aerobic waarbij je op muziek een verhoogd platform (step) op-en afstapt ontzettend populair. De choreografie wordt bij step opgebouwd dus je kunt altijd bij de basis blijven als je de moeilijkere passen nog niet onder de knie hebt. Als beginner zet je de step meestal op de laagste stand. Als gevorderde kun je je step op de middelste of hoogste stand zetten. Soms worden er gewichten bij het steppen gebruikt. Step aerobic is een cardio-workout voor het hele lichaam waar je snel fitter van wordt en daarbij ook nog veel calorieën verbrandt. Na het cardio-gedeelte doe je nog buikspieroefeningen en natuurlijk eindig je met een cool-down met rek-en strekoefeningen.

Met steppen verbrand je veel calorieën. Hoe hoger je de step zet hoe meer calorieën je verbruikt. Hoe intensiever de combinaties hoe hoger de verbranding is. Doordat je bij steppen tegen de zwaartekracht in werkt train je je spieren. Vooral de spieren in je onderlichaam moeten hard werken maar als je tijdens het steppen ook je armen meeneemt bij de passen dan blijft je bovenlichaam zeker niet achter. In het begin kan steppen best lastig zijn. Het beste is dan ook om je eerst op je benen te concentreren en pas later je armen erbij te gebruiken. Onderzoek heeft uitgewezen dat steppen je coördinatie en balans kan verbeteren. Bij steppen stijgt je hartslag waardoor hart en longen harder moeten werken en daardoor dan ook sterker worden.

Naast de al eerder genoemde buikspieroefeningen gebruik je ook vaak gewichtjes. Dit doe je tijdens of na het steppen. Ook wordt er gebruikt gemaakt van een body-bar, een Pilates ring en Dynabands. Door het trainen in een groep wordt je goed gemotiveerd en daag je jezelf uit. Kom je als beginneling bij de groep dan worden het tempo en de combinaties vaak tijdelijk aangepast. Het is ook mogelijk om buiten de step-uren om de verschillende basis oefeningen op je gemak met een instructrice door te nemen. Voor dames met knie-of rugklachten zijn er aangepaste steps waardoor de knieën en rug minder worden belast. Al met al is het een leuke, afwisselende en intensieve work-out. Step-aerobic wordt gegeven op dinsdag 19.30 en woensdag 18.30.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *